Nyheter

SELGES: Det har stormet mye rundt Bergen Engines i år. Nå skal motorselskapet selges til britisk konsern.
SELGES: Det har stormet mye rundt Bergen Engines i år. Nå skal motorselskapet selges til britisk konsern.

Bergen Engines selges til britisk konsern

Britiske Rolls-Royce har valgt Langley Holdings som kjøper av Bergen Engines. Tidligere i år ble salget til et russiskkontrollert selskap stanset.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Langley Holdings bekreftet tirsdag at de har signert kjøpsavtalen, men pressemeldingen ble senere fjernet, skriver BT/E24.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Over 650 millioner kroner

Salget ble senere på kvelden bekreftet av Rolls-Royce i en pressemelding.

Prislappen for motorvirksomheten er 63 millioner. Det tilsvarer drøyt 655 millioner kroner.

– Dette markerer begynnelsen på en ny æra for Bergen Engines, sa administrerende direktør Jon Erik Røv i Bergen Engines i meldingen fra Langley ifølge næringslivsnettstedet.

– Neste del av reisen

– Vi tror denne avtalen vil gi Bergen Engines og dets ansatte en ny eier som kan ta selskapet til neste del av reisen, sier administrerende direktør Warren East i Rolls-Royce i pressemeldingen.

Les også: Hemmelig notat ble ikke lagt fram for Stortinget i Bergen Engines-saken

– Vi er glade for å ha kommet fram til en avtale med Rolls-Royce. Oppkjøpet av Bergen Engines er strategisk steg i utviklingen av vår avdeling for kraftløsninger, og jeg ser fram til ta imot de over 900 ansatte i Bergen Engines i vår familiebedrift, sier Anthony Langley, som er styreleder og administrerende direktør i Langley Holdings.

Sikkerhetsårsaker

I mars stanset myndighetene salget av Bergen Engines til russiskkontrollerte TMH International av sikkerhetsårsaker. Da var prislappen 1,6 milliarder kroner. Håndteringen av salget gjorde at stortingsflertallet rettet sterk kritikk mot regjeringen i mai.

Av Bergen Engines' rundt 950 ansatte er rundt 650 basert ved hovedkontoret på Hordvikneset i Bergen. Selskapet har laget motorer til en rekke norske forsvarsskip og har vedlikeholdsavtaler med både Forsvaret og flere andre Nato-land, deriblant USA.

Les mer: Regjeringen stanser salget av Bergen Engines

Langley Holdings er et industrikonsern med rundt 4.600 ansatte. Konsernet har base i England.

Powered by Labrador CMS