Nyheter

MØTE: President Joe Biden og Russian Vladimir Putin under toppmøtet i Geneve.

USA og Russland enige om å drøfte hvordan cyberangrep kan stanses

USA og Russland skal jobbe sammen om å stanse store dataangrep, sier Russlands president Vladimir Putin etter toppmøtet mellom ham og USAs president Joe Biden.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Begge parter har visse forpliktelser på dette området, sier Putin.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russlands leder sier cybersikkerhet er usedvanlig viktig for begge land, og hevder Russland delte store mengder informasjon om angivelige dataangrep med USA, uten at sistnevnte var villig til å svare. Han pekte blant annet på et nylig angrep på helsevesenet i Moskva-regionen.

– Jeg tror ikke USA er spesielt interessert i å snakke om det, de vil heller komme med påstander om angrep mot dem. Det vi trenger, er ekspertdrøftelser oss imellom. Det er vi enige om, sier Putin.

Les mer: – Toppmøtet mellom Biden og Putin er viktig for Norge

Liste over kritisk infrastruktur

USAs president Joe Biden har gitt russiske myndigheter en liste på 16 områder med «kritisk infrastruktur» som ikke må utsettes for cyberangrep.c

– Dette er områder som er definert som kritisk infrastruktur i amerikanske lover. Fra energisektoren til vannsystemene, sa Biden på en pressekonferanse etter møtet med president Vladimir Putin onsdag.

– Men prinsippet er en ting, det må følges opp i praksis. Ansvarlige land må reagere mot kriminelle som bruker løsepengevirus med utgangspunkt i deres områder, sa han.

Biden sa at de hadde blitt enige om å jobbe sammen om hva som ikke skal angripes. Putin sa selv på en pressekonferanse tidligere på kvelden at USA og Russland har blitt enige om å jobbe sammen om å stanse store dataangrep.

Powered by Labrador CMS