Nyheter

AMMO: Rester av ammunisjon utenfor landsbyen Azovskoje på Krim-halvøya, etter at det brøt ut brann i et russiske militært lager.

Russisk militært lager rammet av eksplosjoner på Krim

Det har vært store eksplosjoner flere steder på Krim-halvøya tirsdag. Russland erkjenner at et militært lager har vært utsatt for «sabotasje».

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lageret i distriktet Dzhankoj ble skadet som følge av sabotasje tirsdag morgen, heter det i en uttalelse fra den russiske forsvarsledelsen, gjengitt av Ria Novosti.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået forårsaket eksplosjonen skader på en kraftlinje, et jernbanespor og boliger i nærheten av landsbyen Majskoje.

I tillegg er en transformatorstasjon inne i selve landsbyen blitt satt i brann etter det russiske medier beskriver som en kraftig, dump lyd.

Mulig droneangrep

Også i regionen Simferopol, lenger sør på Krim-halvøya, kommer det meldinger om eksplosjoner.

Ikke navngitte kilder sier til den russiske avisa Kommersant at politiet og militæret undersøker meldinger om at det kan ha vært et droneangrep mot et ammunisjonslager.

Lokale innbyggere i området sier at svart røyk stiger opp etter at de hørte flere eksplosjoner ved en flybase ved landsbyen Gvardejskoje.

Hendelsene tirsdag skjer en uke etter at den russiske flybasen Sakhi på Krim rammet av eksplosjoner. Satellittbilder tydet på at en rekke kampfly ble ødelagt. Det ble spekulert på om ukrainske styrker sto bak eksplosjonene, men dette ble ikke offisielt bekreftet av Ukraina.

Kryptisk melding

Regjeringen i Ukraina har så langt heller ikke tatt på seg ansvaret for tirsdagens eksplosjoner.

Men en rådgiver for president Volodymyr Zelenskyj, Mykhailo Podoljak, har lagt ut en kryptisk melding om Krim-halvøya på Twitter.

– Krim okkupert av russerne handler om lagereksplosjoner og høy risiko for død for invasjonsstyrker og tyver, skriver han.

Les også: Nato-topp: Et vendepunkt i historien

Ved landsbyen Majskoje i distriktet Dzhankoj har to sivile fått lettere og moderate skader, ifølge de lokale prorussiske myndighetene. Over 3.000 innbyggere i området er angivelig blitt evakuert.

Den ukrainske Krim-halvøya ble annektert av Russland i 2014. Den russiske svartehavsflåten har sitt hovedkvarter på Krim.

Powered by Labrador CMS