Nyheter

BER OM HJELP: En ukrainsk soldat kneler inne i en ødelagt kirke etter et russisk luftangrep i byen Krikhiv, Zaporizhzhia i Ukraina fredag 5. april 2024.

Zelenskyj: - Uten hjelp vil Ukraina tape krigen

Volodymyr Zelenskyj sikter til godkjennelsen av en støttepakke fra USA på 60 milliarder dollar, tilsvarende om lag 644 milliarder norske kroner. 

Publisert Sist oppdatert

Dersom den amerikanske kongressen ikke godkjenner den militære støttepakken til Ukraina, kommer vi til å tape krigen mot Russland, sier Volodymyr Zelenskyj.

– Det er nødvendig å spesifikt si til Kongressen at dersom Kongressen ikke hjelper Ukraina, kommer Ukraina til å tape krigen, sier president Zelenskyj i et videomøte med den ukrainske innsamlingsorganisasjonen United24 søndag.

En hjelpepakke på 60 milliarder dolar (om lag 644 milliarder kroner etter dagens kurs) står bom fast i Kongressen fordi Republikanerne blokkerer den.

Lørdag sa Zelenskyj at Ukraina er åpen for at støttepakken fra USA kan gis som lån.

Han advarte også om at Ukraina kan gå tom for luftvern dersom de russiske angrepene fortsetter i samme takt som nå og at Ukraina ikke har nok artilleriammunisjon til å gjennomføre motoffensiver.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS