Nyheter

VARSEL: Russland har varslet skarpskyting i et større område onsdag til lørdag denne uken.

Russisk øvingsområde utenfor Finnmark er det største i moderne tid

Russland varsler skarpskyting i et område et område omtrent fra Varangerfjorden til Bjørnøya onsdag til lørdag denne uken.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

NOTAM, eller Notice to airmen, er et system for å varsle om områder det kan være aktivitet som påvirker lufttrafikken. Nylig har Russland sendt ut et NOTAM om at de kommer til å drive skarpskyting i et enormt område nord for Nord-Norge, melder Barents Observer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Skarpskytingen skal ifølge varselet finne sted mellom klokken 09 og 13, 16. til 19. februar.

Nettavisen skriver at skarpskytingsområdet er del av et større øvingsområde strekker seg over en distanse på 1000 kilometer. Omtrent halvparten av området befinner seg innenfor norsk økonomisk sone, dog i internasjonalt farvann.

– Det russiske NOTAM'et er det største siden Den kalde krigen. Det er det største i moderne tid, bekrefter talsperson Elisabeth Eikeland i Forsvarets operative hovedkvarter til Barents Observer.

Det er ikke kjent hva slags våpen som skal brukes under øvelsen, men Nordflåtens største krigsskip «Pyotr Velikiy» forlot Severomorsk denne helgen. Det skal dessuten være flere andre militære overflate- og undervannsfartøy i området.

Powered by Labrador CMS