Nyheter

OLJEVERNSKIP: Kystverkets oljevernskip OV Bøkfjord.
OLJEVERNSKIP: Kystverkets oljevernskip OV Bøkfjord.

Russiske og norske beredskapsressurser skal øve sammen

Øvelse Barents 2021 gjennomføres 2. juni. Russiske og norske beredskapsressurser skal øve sammen om søk, redning og bekjempelse av oljeforurensning i Barentshavet og nærliggende områder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

På grunn av koronapandemien ble øvelsen kansellert i fjor, og det var usikkert om årets øvelse kunne gjennomføres. Det er nå klart at den gjennomføres som planlagt onsdag 2. juni, opplyser kystverket i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Øvelsen er lagt til ytre Varangerfjord i et område mellom Norge og Russland. Selve øvelsen består av en sjøredningsdel, hvor søk og redning øves live, og en oljeforurensningsdel der innsatsressurser fra Norge og Russland i fellesskap skal bekjempe virkningene av et oljeutslipp. De to delene ledes av henholdsvis HRS og Kystverket på norsk side», skriver kystverket.

Les også: Amerikansk marinefartøy kommer til Oslo

De forklarer at dette er for å videreutvikle og forbedre den internasjonale koordineringen av maritime hendelser i Barentshavområdet og oppfylle intensjonen i avtalene, å sikre at de har kapasitet, evne og vilje til i samarbeid å gjennomføre søk- og redningsoperasjoner samt bekjempe oljeutslipp.

Les også: Erna Solberg: – Uakseptabelt hvis allierte føler behov for å spionere på hverandre

PLANLEGGING: Russiske og norske deltakere fra et tidligere planleggingsmøte.
PLANLEGGING: Russiske og norske deltakere fra et tidligere planleggingsmøte.
Powered by Labrador CMS