Nyheter

LOVENDRING: Vernepliktige i førstegangstjenesten skal få dekket økonomisk tap for personskade som skjer i sammenheng med tjenesten. Bildet er fra en tidligere øvelse ved Porsangermoen.
LOVENDRING: Vernepliktige i førstegangstjenesten skal få dekket økonomisk tap for personskade som skjer i sammenheng med tjenesten. Bildet er fra en tidligere øvelse ved Porsangermoen.

Vernepliktige får erstatningsordning

Den nye lovendringen til i Forsvarsloven skal sikre vernepliktige inne i førstegangstjenesten full erstatning for økonomisk tap for personskade som skjer i sammenheng med tjenesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsdepartementet sendte et forslag på høring om en ny bestemmelse i Forsvarsloven for rundt i 2021. Forslaget omhandlet erstatning for skader som skjer under aktivitet organisert av eller tilrettelagt for Forsvaret, for vernepliktige i førstegangstjeneste.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Sandra vant i retten - har krav på erstatning etter at hun brakk nakken

Tirsdag 7. juni vedtok Stortinget lovendringen og skal nå sikre vernepliktige et bedre erstatningsvern. De trer i kraft 1.juli i år.

De som kalles inn til førstegangstjeneste skal ikke risikere å selv måtte bære eventuelle tap for skader de påføres under tjenesten. Erstatningsordningen som i dag er vedtatt av Stortinget vil styrke erstatningsvernet for vernepliktige inne til førstegangstjeneste, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen gjelder ordningen for følgende områder:

  • Forlegning
  • Leirområde
  • Tjenestereiser
  • Reiser i forbindelse med velferdspermisjon klasse A,
  • Frie permisjonsreiser
  • Innkallings- og dimisjonsreiser
  • Under frivillige kurs, opplæring og aktiviteter som arrangeres eller betales av Forsvaret.

Les også: Lik rett på erstatning

De vernepliktige inne til førstegangstjeneste står til Forsvarets disposisjon døgnet rundt. Samtidig har de en dårligere økonomisk evne til å forsikre seg selv enn det andre grupper har. Vi har et særlig ansvar for å sørge for at de som gjennomfører sin lovpålagte tjeneste har tilstrekkelige og forutsigbare erstatningsordninger, sier Gram i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS