Nyheter:

Norsk Folkehjelp Midt-Troms er tildelt prispenger som følge av deres arbeid i forbindelse med skredsøk. Her ser vi representanter for Norsk Folkehjelp og Røde Kors ved en tidligere skredulykke.

Gjør skredsøk tryggere - hedres med forsvarspris

Norsk Folkehjelp Midt-Troms er tildelt penger fra Minnefondet etter Vassdalen-ulykken.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er en verdig vinner, sier sjef for Tillitsvalgtordningen i Forsvaret Knut Ringen.

Han forteller at beslutningen om å tildele 19 800 kroner ble fattet av landsstyret i Tillitsvalgtordningen torsdag 18. september. Ringen sier at summen blir hentet fra avkastningen av fondet som ble opprettet i etterkant av skredulykken i 1986.

Saken er oppdatert med sitat fra hovedtillitsvalgt i Hæren.

Ulykken krevde livet til 16 soldater.

Les også portrettet med oberst Arne Pran som døde i juli 2020: Obersten med det store hjertet

Hovedtillitsvalgt i Hæren Linnea Huseby Røbech forteller at Norsk Folkehjelp Midt-Troms mottar prispengene blant annet som følge av arbeidet de har knyttet til utvikling av droner som skal gjøre det tryggere å drive skredsøk.

– Det var Artilleribataljonen som fremmet Norsk Folkehjelp som kandidat, noe som hele Hæren stilte seg bak. Dette er en gruppe som har mye erfaring og som har tatt på seg mange oppdrag, sier Huseby Røbech til Forsvarets forum.

Opprettet i 1996

Minnefondet ble opprettet av opprettet Tillitsmannsordningen i Forsvaret i 1996, ti år etter ulykken.

I statuttene til fondet heter det:

«Minnefondet etter Vassdal-ulykken har som formål å hedre de omkomne vernepliktige soldater og befal. Fondet skal minne om den tragiske ulykken gjennom disposisjoner til organisasjoner eller personer som arbeider med redning og/eller sikkerhet, eller arbeider for bedrede livsvilkår etter ulykker eller andre traumatiske hendelser. Arbeidet som belønnes bør ha tilknytning til ungdom eller unge voksne».

Tidligere mottakere av fondet er blant annet Norsk Høyfjellsskole ved Nils Faarlund, Norske alpine redningsgrupper, Den svenska Turistföreningen, Redningsselskapet, Norske Redningshunder og Troms Røde Kors

Powered by Labrador CMS