Pressemelding:

Forsvarets forum feirer 1.150.000 sidevisninger. F.v.: journalist Svein Arstad, ansvarlig for redaksjonell utvikling Silje Kampesæter, ansvarlig redaktør Stian Eisenträger, utgiver Arne Opperud (Sjef FFT), avtroppende redaktør Erling Eikli og journalist Andrea Rognstrand.

Eventyrlig digital vekst for Forsvarets forum

PRESSEMELDING: Forsvarets forum opplever for tiden en nær eksponentiell vekst digitalt. På tre måneder har fagmediet hatt like mange sidevisninger som hele fjoråret til sammen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Da samfunnet stengte ned i mars, og det ble klart at hele redaksjonen i Forsvarets forum måtte på hjemmekontor, var fungerende digitalredaktør Silje Kampesæter mest bekymret for hvordan det ville gå med samarbeidet i redaksjonen og kanskje arbeidsflyten. Hvordan skape team spirit, idémyldring og god sparring digitalt?

– Vi er en redaksjon med mange reisedøgn og mye tilstedeværelse ute i Forsvarets avdelinger. Hvordan skulle vi klare å opprettholde den gode kontakten, med alle de nye restriksjonene? Det jeg ikke hadde ventet var at tallene skulle skyte i været på den måten de gjorde, sier Kampesæter.

Morgenmøter på video gikk over all forventning. Produksjonen gikk strålende og det redaksjonen leverte var aktuelt og relevant. Kontakten med Forsvarets ansatte ble tvunget over på digitale plattformer, og hele redaksjonen fikk virkelig øvelse på tilstedeværelse i sosiale medier.

– Forsvaret forum har tatt satsingen på nyheter og digital journalistikk til et nytt nivå. Vi har trappet opp tempoet og er der det skjer, når det skjer. Vi stiller de spørsmålene som vi vet at våre lesere bryr seg om, sier Kampesæter.

Doblet tallene

Og leserne har svart. De siste månedene har Forsvarets forum sett en voldsom vekst i den digitale trafikken. Daglig, ukentlig og månedlig setter vi nye leserrekorder. Med antall daglige unike brukere og ikke minst sidevisninger. Så langt i år, har vi over 2,55 millioner sidevisninger. Det ligger an til en dobling fra våre 1,3 millioner sidevisninger i 2019, som igjen var en dobling fra året før. Bare de siste tre månedene, fra 1. august til 1. november, har vi hatt mer enn 1,15 millioner sidevisninger.

– Vi har vokst jevnlig siden vi lanserte forsvaretsforum.no i 2017, men det var etter at vi fikk på plass ny publiseringsløsning i vår at vi virkelig fikk sjansen til å bli den viktigste nettavisen om forsvar, sier digitalredaktør Ole Kåre Eide.

– Vi tar mer plass, og journalistikken vår når flere mennesker – i og utenfor Forsvaret. Det ser vi også på de tilbakemeldingene vi får. Vi opplever at vi engasjerer, sier Eide.

Silje Kampesæter, som nå er ansvarlig for redaksjonell utvikling i Forsvarets forum, tror den eventyrlige veksten kommer av to ting:

– Folk har et enormt informasjonsbehov når det oppstår en nasjonal og global krise. Det tror jeg samtlige mediehus opplevde, sier hun.

– For det andre: Feltet vi dekker er et nisjefelt - som til tider andre medier kobler seg på ved store begivenheter som langtidsplaner og fregattforlis. Men hva betyr en pandemi for forsvarsevnen? Mange medier har hatt mer enn nok med å dekke de andre samfunnsmessige betydningene av pandemien. Vi kunne i starten fokusere på beredskapsorganisasjonene uten særlig konkurranse, og det er tydelig at dette var velkomment blant leserne, understreker hun.

Stolt utgiver

Brigader Arne Opperud, som er sjef for Forsvarets fellestjenester og utgiver av Forsvarets forum, er stolt og glad over den massive digitale veksten.

– Jeg er ikke overrasket. Over tid har jeg observert redaksjonens målrettede og store innsats, kombinert med de tidsriktige og viktige grepene som er tatt for å øke relevansen. Form og innhold har hatt en tydelig kvalitetsheving, sier utgiveren.

Ansvarlig redaktør Stian Eisenträger er dypt imponert over den store innsatsen som legges ned på hjemmekontorene, og berømmer journalistene for hvordan de har greid å tilpasse seg og holde motet oppe når savnet etter et fysisk redaksjonsfellesskap har meldt seg som verst.

– Vi vil gjøre vårt ytterste for å holde leserne våre oppdatert - enten man er opptatt av siste nytt fra Forsvaret, utenriks- og sikkerhetspolitikk eller dyptpløyende reportasjer, sier ansvarlig redaktør Stian Eisenträger.

Powered by Labrador CMS