Nyheter

WARSZAWA: Monument over oppstanden i Warszawa i 1944. Etter 63 dages kamp og store sivile tap kapitulerte polakkene, og tyskerne raserte store deler av Warszawa. Den røde armé og Sovjetunionen tok kort tid etter kontroll over byen, og innledet med det 45 års sovjetisk regime i Polen, ifølge Store norske leksikon. Illustrasjonsfoto.

Northern Group møtes i Warszawa

På agendaen til Northern Group-møtet mandag står blant annet situasjonen i Ukraina og sikkerhetssituasjonen i Nordøst-Europa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har en rekke felles interesser og utfordringer som vi kan diskutere sammen. I Warszawa skal vi blant annet diskutere forberedelsene til Nato-toppmøtet i Vilnius. Dette er viktige temaer for Danmark, og jeg ser frem til diskusjonene, sier Danmarks fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen i en pressemelding fra det danske Forsvarsministeriet.

Northern Group ledes av Storbritannia.

På den norske regjeringens nettsider beskrives Northern Group som et viktig forum med fokus på sikkerhet og samarbeid i regionen rundt Nordsjøen.

På møtet i Polen mandag blir Norge representert ved statssekretær Anne Marie Aanerud (Sp), opplyser pressevakten i Forsvarsdepartmentet (FD) til Forsvarets forum.

Da Forsvarets forum tok kontakt med FD mandag i 11:00-tiden var den norske delegasjonen underveis til møtet,

I november i fjor møttes Northern Group på det britiske hangarskipet HMS Queen Elizabeth, da hun lå til kai i Oslo.

De viktigste temaene var den gang den sikkerhetspolitiske utviklingen i Nordområdene, sikring av viktig infrastruktur i vårt område og støtten til Ukraina.

– Litt av poenget her er å oppdatere og informere hverandre på hvordan vi ser situasjonen. Og det er veldig sammenfallende. Vi bygger relasjoner og tillit, og det er viktig. Vi er allierte som skal stå i lag hvis det virkelig blir alvor, sa Gram til Forsvarets forum om bord på HMS Queen Elizabeth i fjor.

Northern Group har tolv medlemsland: Nederland, Danmark, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Norge, Polen, Storbritannia, Sverige og Tyskland.

Powered by Labrador CMS