Nyheter

EROBRET: Et lite barn i utkanten av grensebyen Spin Boldak i Afghanistan i 2009. Grensebyen ble erobret av terrorgruppen Taliban onsdag. Foto: Emilio Morenatti

Taliban har erobret viktig grenseovergang til Pakistan

Opprørsbevegelsen Taliban fortsetter offensiven i Afghanistan og har tatt kontroll over den strategiske grenseovergangen Spin Boldak på grensen til Pakistan.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Taliban meldte om seieren i grensebyen allerede onsdag morgen, men regjeringen i Kabul avviste påstandene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I sosiale medier florerer det imidlertid bilder av Taliban-krigere i landsbyen. Innbyggere i Spin Boldak sier også til AFP at opprørsbevegelsen har tatt over.

– Jeg dro til butikken i morges og så at det var Taliban-krigere overalt, sier Raz Mohammad, en butikkeier som jobber nær grensen, til AFP.

I en video Taliban har publisert, ser man flagget deres henge over det afghanske flagget ved grensen.

Les mer: Norge ber ikke nordmenn forlate Afghanistan

– Etter to tiår med brutalitet fra amerikanerne og deres marionetter er denne grensen og Spin Boldak-distriktet tatt over av Taliban, sier en Taliban-kriger i videoen, ifølge Reuters.

Samtidig som USA og Nato trekker ut sine styrker fra afghansk territorium, rykker Taliban fram og erobrer kontroll over stadig nye distrikter.

Erobringen av Spin Boldak skjer etter dager med voldsomme kamper i Kandahar-provinsen. Den afghanske regjeringen har blitt tvunget til å sende spesialsoldater dit for å forhindre at provinshovedstaden Kandahar, som er den største byen i Afghanistan etter hovedstaden Kabul, faller.

Les mer: Dette er Forsvarets nye hovedtillitsvalgte

Powered by Labrador CMS