Nyheter

KLART OPPGJØR: Ifølge The Economist vil Norge sitte igjen med over 200 milliarder dollar i inntekter i året som følge av olje-, gass- og strøminntekter som følge av Ukraina-krigen.

The Economist mener Norges økte inntekter som følge av Ukraina-krigen er «pinlig»

Med et bilde av et stort pengeskap og med overskriften «Norges profitt på krig i Europa er pinlig» tar The Economist et kraftig oppgjør med Norge.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakgrunnen for kritikken er at Norge i det siste har tjent veldig mye penger på å selge gass, olje og strøm til Europa. Prisen på disse varene har økt kraftig etter Russlands invasjon av Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det var Aftenposten som først omtalte artikkelen.

Ifølge The Economist vil Norge sitte igjen med over 200 milliarder dollar i inntekter i året som følge av olje-, gass- og strøminntekter som følge av Ukraina-krigen. Det tilsvarer nær 2.000 milliarder kroner. I et normalår har Norge rundt 50 milliarder dollar i inntekter fra dette.

Magasinet trekker også fram at Norge har løst strømkrisen med sjenerøse subsidier, og de ønsker seg at land som Norge, som har fått en uventet profitt, skal putte noe av dette i den europeiske felleskassen.

Powered by Labrador CMS