Nyheter

Maria Zakharova i Russlands Utenriksdepartement kritiserer avgjørelsen om å gjenoppta arbeidet i Arktisk råd uten russisk deltakelse.

Russland reagerer på at Arktisk råd har gjenopptatt arbeidet

Beslutningen om å gjenoppta arbeidet i Arktisk råd, men holde Russland utenfor, viser Vestens feilslåtte politikk i nordområdene, mener Kreml.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Arktisk råd varslet onsdag at det gjenopptar arbeidet, men uten russisk deltakelse. Norge, USA, Canada og de nordiske landene sitter i rådet, som skal sikre bærekraftig utvikling og beskyttelse av miljøet i Arktis.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Maria Zakharova, talsperson i Russlands utenriksdepartement, reagerer på at rådet gjenopptar sitt arbeid. Hun sier ifølge det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti at Russland ikke kan isoleres i Arktis.

Les også: Nato-topp: Et vendepunkt i historien

— Dette er en avgjørelse som bare kan bevise en ting: At forsøk på å isolere Russland i Arktis er ønsketenkning og at vestlige partnere prøver å skape et inntrykk av at de er uavhengige i arktiske spørsmål, sier Zakharova.

Hun sier at Russland er det viktigste landet i Arktis.

— Det er klart at den gjeldende politiske linjen om Arktis i Vesten er feilslått og ikke prøver å bidra til å løse problemer som rammer hele menneskeheten, sier Zakharova.

Powered by Labrador CMS