Nyheter

VARMEGRADER: Sommeren kan by på sol og varme og nå har sommervarmen funnet veien til Nord-Norge og soldatene som er på vakt. Bildet er tatt i Tromsø.

Dette blir Nord-Norges varmeste militærleir

Sommeren har ankommet Nord-Norge, det byr på varme dager for soldatene på vakt og brannfarevarsel– som ikke forsvinner med det første, mener vakthavende meteorolog.

Publisert Sist oppdatert

Vakthavende meteorolog i Nord-Norge, Matilda Hallerstig, melde høye temperaturer og lite regn for soldatene i nord.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Soldatsommer

Tilbringer du sommeren i en av Forsvarets leire, på fartøy eller på vakt? Send stemningsbilde eller en tips om gode sommersaker til ewc@fofo.no


–Hvor blir det varmest?

– Det er jo varmt på de fleste plassene, sier Hallerstig, og ler før hun fortsetter:

– Men både Kirkenes, Setermoen, Bardufoss ligger på 28 til 29 grader og det er mulig det kan bikke 30 grader.

Og det blir ikke mye kaldere for soldatene på vakt de neste dagene. For selv om det torsdag ettermiddag er meldt en liten ettermiddagsbyger, er det ikke nok til å lette på brannfarevarselet som ble sendt ut på tirsdag.

Men Hallerstig tviler på at bygen er nok til at farevarselet forsvinner.

Det er minst risiko for sånne byger rundt Evenes, forklarer Hallerstig. Hun sier det også gjelder Ramsund, selv om hun ikke har et varsel akkurat der, fordi det ligger så nært Evenes.

I neste uke kan soldatene forvente litt kjøligere vær og litt mer regn. For i midten av neste uke er det et lavtrykk over Nord-Norge som byr på temperaturer ned mot 13 grader.

Powered by Labrador CMS