Nyheter

SJÅFØR: Bildet hvor Kim Jong Un kjører en stridsvogn ble offentliggjort av Nord-Koreas myndigheter den 13. mars og er ikke verifisert.

Kim Jong-un prøvekjørte ny stridsvogn

Nord-Koreas leder Kim Jong-un var selv delaktig da landets nye stridsvogner skulle vises frem.

Publisert Sist oppdatert

Nord-Koreas leder Kim Jong-un deltok da landets styrker skulle øve med en ny stridsvogn. Han kjørte en av dem selv.

Det skriver nettstedet Defense News.

Kim Jong-un skal ha vært til stede for å observere militære øvelser i Nord-Korea tre ganger siden Sør-Korea og USA begynte sine øvelser i sør.

Sør-Korea og USA øver sammen årlig under øvelsen «Freedom Shield». I år varer øvelsen elleve dager og hovedformålet er å forsterke beredskapen mot Nord-Korea.

Under øvelsen uttalte Kim Jong-un at stridsvognen er «verdens kraftigste», og han sa til styrkene sine at de måtte fullføre forberedelsene til krig.

På bilder av stridsvognen, som ble offentliggjort at Nord-Korea, vises et utskytningsrør for missiler, et våpensystem Sovjetunionen brukte på 1970-tallet, ifølge Defense News.

Som en reaksjon mot Sør-Korea og USAs militærøvelser truet Nord-Koreas forsvarsdepartement med «ansvarlige militæraktiviteter». Dette gjorde de før øvelsen begynte.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS