Nyheter:

INDRE TROMS: Skjold militærleir, hvor en soldat fra Nederland lørdag ble funnet død.

Nederlandsk soldat døde i Nord-Norge – etterforskning er startet

En nederlandsk soldat ble lørdag funnet død i brakken til de nederlandske soldatene på Skjold militærleir i Målselv. Årsaken til dødsfallet er ikke kjent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Nå er saken under etterforskning av sivilt politi og nederlandsk militærpoliti, så jeg kan ikke uttale meg noe om årsaken til dødsfallet, sier pressevakt Thomas Gjesdal i Forsvaret til NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms har søndag kveld ikke anledning til å kommentere etterforskningen overfor Forsvarets forum.

Flere personer fra det nederlandske militærpolitiet skal reise til Norge for å gjennomføre etterforskningen, sier løytnant og pressevakt Mike Hofman for det nederlandske militærpolitiet til NRK.

Soldaten døde lørdag ettermiddag og var på trening i Norge, sier en talsperson for det nederlandske militærpolitiet til avisen De Telegraaf.

Talspersonen sier at han ikke kan komme med ytterligere uttalelser, eller si noe om offerets identitet.

Det var NOS, den nederlandske kringkastingsstiftelse, som først omtalte dødsfallet.

De første 3000 utenlandske soldatene landet på den militære delen av Bardufoss lufthavn i Indre Troms i begynnelsen av januar for å delta i øvelsen Joint Viking i Troms og nord i Nordland i mars. Smittesituasjonen gjorde imidlertid at hele øvelsen ble avlyst. Rundt 10.000 soldater skulle ha deltatt, av dem om lag 3.400 allierte deltakere fra utlandet.

Bare noen dager etter ankomst i Norge testet flere av de utenlandske soldatene positivt for covid-19, og til slutt var nesten 100 soldater smittet. Det er ikke kjent om soldaten som ble funnet død, var koronasmittet.

Totalt var det omtrent 500 nederlandske soldater i Norge, men dette nederlandske bidraget skal returnere i slutten av mars eller begynnelsen av april, sier Gjesdal.

Powered by Labrador CMS