Nato-ambassadør Øystein Bø.

Nato-ambassadøren slår til med egen påskelabyrint

Også denne påsken får personell i Norges delegasjon til Nato og deres familier en helt egen påskequiz.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi har nå gått inn i enda en påske hvor forsvarsansatte i utlandet har begrensede muligheter til å reise hjem til Norge. Da påskeferien først ble avlyst i fjor, ville Øystein Bø og familien gjøre noe hyggelig for dem som ikke fikk tilbringe høytiden sammen.

– Normalt pleier vi å ha påskerebus med familiene, med eggejakt og alt sånn. Når vi skjønte at vi ikke kunne gjøre det, lagde jeg og familien min en påskequiz, forteller Bø.

Han er Norges ambassadør til Nato og holder til i Brussel.

Også denne påsken har Bø og familien tatt initiativ til å bringe påskestemning til delegatene i Brussel og familiene deres. Quizen er lagt opp som en quiz og i likhet med NRKs folkekjære favoritt, Påskelabyrinten, leder ofte ledetrådene til et sted.

Også feltprestkorpset tar i bruk digitale løsninger for å bringe påskestemning til forsvarsansatte i utlandet. Les saken her!

– Det er lagt opp veldig enkelt, vi sender ut et clue tidlig på morgenen og hvis du løser den får du tre poeng. Så sender vi ut et nytt på ettermiddagen og også her kan du få tre nye poeng, forklarer Bø.

– De som får høyest poengsum vinner og alle andre får delt andreplass.

Bø og familien benytter anledningen til å snike inn litt historiske fakta, men quizen er først og fremst en hyggelig greie.

– Vi har gjort det fordi det har vært gøy å lage. Mange av oss blir sittende i påsken og får ikke reist ut fra Belgia. Da er det viktig at vi tar litt vare på hverandre, sier Bø.

Responsen fra de ansatte har vært positiv.

– Vi begynte i går og da har det allerde kommet inn meldinger om at dette var en gledelig overraskelse. Folk synes det er hyggelig, forteller Bø.

Belgia er hardt rammet av koronapandemien. Ifølge tall fra Johns Hopkins University har de over 866.000 bekreftede smittetilfeller og over 22.000 dødsfall. Kun tre land i verden, San Marino, Tsjekkia og Ungarn, har flere dødsfall per 100.000 innbyggere.

Har du allerede binget alt av påskekrim på samtlige strømmetjenester? Da kan du sjekke ut disse krim-tipsene fra blant andre Forsvarssjefen!

Powered by Labrador CMS