Nyheter

ANSTRENGT FORHOLD: En ukrainsk tjenestemann går på en frontlinjeposisjon i Luhansk-regionen, Øst-Ukraina, mandag 7. februar 2022.
ANSTRENGT FORHOLD: En ukrainsk tjenestemann går på en frontlinjeposisjon i Luhansk-regionen, Øst-Ukraina, mandag 7. februar 2022.

Ukraina avviser påstand om angrep på prorussiske separatister

Prorussiske separatister og ukrainske regjeringsstyrker beskylder hverandre for å stå bak nye angrep i Øst-Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti omtaler angrep som regjeringsstyrkene angivelig har iverksatt i utbryterregionen Lugansk.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I en uttalelse fra den selverklærte Folkerepublikken Lugansk heter det at regjeringsstyrkene har åpnet ild fire ganger det siste døgnet. Både granatkastere og tunge maskingevær er angivelig brukt.

Påstandene avvises av det ukrainske forsvaret, skriver nyhetsbyrået Reuters. En talsmann for regjeringsstyrkene sier at det er de som er blitt beskutt med artilleri og andre forbudte våpen – uten å besvare ilden.

Nato anslår at Russland har hatt over 130.000 soldater nær grensa til Ukraina, og vestlige land frykter en russisk invasjon.

Les også: – Ansvaret ligger på Russland

Ifølge nyhetsbyrået AFP sa en ikke navngitt tjenesteperson i Det hvite hus onsdag at Russland «når som helst» kan publisere falske opplysninger som påskudd for å invadere Ukraina.

Russiske myndigheter avviser at de har planer om en invasjon. Landets EU-ambassadør har imidlertid varslet et mulig motangrep hvis russere angripes i Øst-Ukraina.

Konflikten i Øst-Ukraina har pågått siden 2014, og det har vært en rekke sammenstøt mellom regjeringsstyrkene og separatistene opp gjennom årene.

Powered by Labrador CMS