Nyheter

VISBY: Gotlands regiment patruljerer i Visby, nord på Gotland. Da de russiske fartøyene ankom Østersjøen, viste det svenske forsvaret mer tilstedeværelse. Nå har fartøyene forlatt Østersjøen.

Russiske marinefartøy har forlatt Østersjøen

Seks russiske landgangsfartøy, som skapte stor bekymring i Sverige da de nylig ankom Østersjøen, har nå forlatt området igjen, opplyser det svenske forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nærværet av de russiske marinefartøyene fikk det svenske forsvaret til å øke beredskapen og blant annet sende militære forsterkninger til øya Gotland. Tirsdag forlot imidlertid de seks fartøyene Østersjøen igjen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Tre passerte Skagen tidligere i dag, og de tre andre passerte Storebælt-brua for noen timer siden, sier det svenske forsvarets pressevakt Therese Fagerstedt.

Sverige har fulgt nøye med på de russiske landgangsfartøyenes bevegelser siden de ankom Østersjøen i forrige uke. Russiske marinefartøy er ikke uvanlig i området, men antallet var uvanlig høyt.

– Ingenting i det vi nå ser utgjør et trusselbilde. Nå begynner vi å vende tilbake til normalbildet, som vi er vant med å se, sier Fagerstedt.

Les også: Ukraina-dialogen holdes varm, men spenningen øker.

Powered by Labrador CMS