Nyheter

BESØK: Flaggskipet i den britiske marinen skal til Norge for første gang og ankommer Oslo mandag.

Den britiske marinen: Flaggskipet til Norge for første gang på mandag

HMS Queen Elizabeth, flaggskipet i den britiske marinen, kommer til Oslo mandag. Det er første gang skipet er i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hangarskipet er det største i den britiske marinen. Det ble satt i drift i juli 2014, er 284 meter langt og har kapasitet til 40 luftfartøy. Det er det største britiske marineskipet som noen gang er bygget.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den britiske marinen skriver på sine nettsider at skipet nå er i Nordsjøen. Mandag kommer det til Oslo, opplyser den britiske ambassaden.

Forsvarsdepartementet opplyser at det onsdag skal være møter for sikkerhets- og forsvarsforumet Northern Group om bord på skipet, med en pressekonferanse i etterkant. Sikkerheten i regionen vil stå på agendaen på møtet.

Tirsdag skal forsvarsministerne i de nordiske landene møtes på Grand Hotel i Oslo, der ett av temaene er Sverige og Finlands søknad om medlemskap i Nato.

Forsvaret skriver i en pressemelding at det skal gjennomføres flere møter og samtaler om videre samarbeid mellom Norge og Storbritannia i forbindelse med besøket i Oslo.

I tillegg til flaggskipet kommer to fregatter, en destroyer og et forsyningsskip. Flaggskipet skal legge til kai ved Søndre Akershuskai.

HMS Queen Elizabeth har de siste dagene vært på øvelse øst for Storbritannia med F-35 stealth-jagerfly i forkant av øvelser med partnerland. Den britiske marinen skriver at utplasseringen av skipet er for å vise at Nato står samlet.

Rettelse: I denne artikkelen stod det tidligere at forsvarsministere fra de nordiske landene skulle ha et møte ombord i skipet. Det riktige er at møtet onsdag på skipet er for Northern Group-samarbeidet. Artikkelen ble rettet 18.10.2022 klokken 15.36.

Powered by Labrador CMS