Nyheter

OPPRØRERE: Militærjuntaen i Myanmar, under ledelse av kuppgeneralen Min Aung Hlaing, har satt i verk en offensiv mot påståtte opprørere øst i landet.
OPPRØRERE: Militærjuntaen i Myanmar, under ledelse av kuppgeneralen Min Aung Hlaing, har satt i verk en offensiv mot påståtte opprørere øst i landet.

FN: 100.000 har flyktet fra nye kamper i Myanmar

100.000 mennesker er drevet på flukt øst i Myanmar etter omfattende angrep fra regjeringsstyrker mot opprørere og sivile, ifølge FN.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Nye kamper og vilkårlige angrep fra sikkerhetsstyrkene mot sivile områder har tvunget anslagsvis 100.000 på flukt fra sine hjem, opplyser FNs kontor i landet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flukten har skjedd i den østlige delstaten Kayah nær grensa til Thailand

Myanmar har vært preget av kaos og omfattende demonstrasjoner etter at landets militære i februar grep makten i et kupp og avsatte landets folkevalgte leder Aung San Suu Kyi og regjeringen.

Les også: Taliban erobrer enda et distrikt i Afghanistan

Ifølge FN er det akutt behov for mat, vann, helsetjenester og beskyttelse for sivilbefolkningen i områdene der det pågår kamper, men regjeringsstyrkene har innført restriksjoner og forsinker leveransene av etterlengtet hjelp.

Innbyggere i Kayah anklager regjeringsstyrkene for artilleriangrep mot landsbyer, og flere steder er det dannet lokale militsgrupper som har tatt opp kampen mot soldatene.

Over 800 mennesker er drept under demonstrasjoner og sammenstøt i Myanmar siden militærkuppet 1. februar. Reaksjonene fra omverdenen på kuppet har vært skarpe, og landets økonomi er i stor grad lammet av streiker.

Les også: Stoltenberg: – Godt møte med presidenten

Powered by Labrador CMS