Nyheter

MYANMAR: Branner i byen Thantlang i Chin-delstaten i Myanmar i et bilde offentliggjort av Chin Human Rights Organization.

USA fordømmer Myanmar for «avskyelige angrep»

USA uttrykker alvorlig bekymring etter meldingene om at sikkerhetsstyrker i Myanmar har brutt menneskerettighetene i angrep i delstaten Chin.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er blitt meldt om at mer enn 160 boliger og minst to kirker i delstaten vest i Myanmar er blitt ødelagt av sikkerhetsstyrkene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Juntaen anklager lokale selvforsvarsstyrker for å stå bak, etter sammenstøt med sikkerhetsstyrkene. Anklagene om at hæren sto bak, er grunnløse, sier talsmann Zaw Min Tung.

– Disse avskyelige angrepene understreker det umiddelbare behovet for at verdenssamfunnet holder Myanmars militære ansvarlige og tar grep for å forhindre grove brudd på menneskerettighetene, sier Ned Price, en talsmann for USAs utenriksdepartement.

Price sier at USA også er bekymret over det økende antallet militæroperasjoner juntaen utfører. Myanmar ble kastet ut i kaos etter at militærjuntaen grep makten i et kupp i februar. Det har ført til omfattende demonstrasjoner, som er blitt slått ned av kuppmakerne.

Powered by Labrador CMS