Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Ny avtale om nordisk militært samarbeid // Soldataksjonen 2022 skal handle om mangfold // FSi-messe på Akershus festning

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

SAMARBEID: Norge undertegner fredag en avtale om militært samarbeid med Sverige og Danmark, opplyser forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. – Visjonen med avtalen er at vi skal være forberedt på å handle sammen i fredstid, og hvis en konflikt oppstår, sier han.

AFGHANISTAN: 143 piloter og andre afghanere skal være anholdt av tadjikiske myndigheter. Nå har en teknisk glipp i en telefonsamtale økt spenningen i situasjonen.

MESSE: Denne uken har Forsvars- og Sikkerhetsindustriens forening (FSi) hatt messe på Akershus festning. Årets arrangemenet reflekterer de store trendene som preger teknologiske utviklinger i samfunnet og Forsvarssektoren, mener administrerende direktør i FSi, Torbjørn Svensgård.

MANGFOLD: Soldataksjonen i 2022 skal handle om mangfold. – Mangfold er et viktig tema å jobbe med i samfunnet generelt, men kanskje i enda større grad i Forsvaret, sier landstillitsvalgt Tord Kummeneje Eriksen til Soldatnytt.

UBÅT: USAs utenriksminister Antony Blinken sier at det kommer til å ta tid å reparere båndene til Frankrike i kjølvannet av den bitre konflikten om en ubåtkontrakt.

KLIMA: Klimaendringene kan forverre konflikter i sårbare stater, advarte FNs generalsekretær António Guterres i Sikkerhetsrådet torsdag.

MINNEPRIS: Ingrid Aunes minnepris for 2021 er tildelt hjelpearbeider Ayesha Wolasmal for hennes innsats i Afghanistan og konfliktområder.

TAIWAN: Som et svar på at Taiwan har søkt om å slutte seg til handelsgruppa TPP, sendte Kina 19 kampfly til området rundt øystaten torsdag.

Powered by Labrador CMS