Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Sjef FST om pensjonssaken // Russisk øvelse med 200.000 soldater // Mangelfull datasikkerhet på Stortinget

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

ADVARER: NOF og BFO mener forsvarssjefen må bidra til å løse pensjonssaken. Forsvarsevnen svekkes hvis ikke variable tillegg blir pensjonsgivende, advarer arbeidstakerorganisasjoner.

ØVELSE: 200.000 soldater deltar i den russiske storøvelsen Zapad-2021 som startet i dag. Det er også ventet russisk aktivitet i norske nærområder.

DATAANGREP: I løpet av noen uker ble Stortinget og stortingsrepresentanter utsatt for to ulike målrettede dataangrep tidligere i år. – Sikkerheten har ikke vært god nok, sier IT-veteran Torgeir Waterhouse, til Aftenposten.

FALSKE NYHETER: Eldre klarer i mindre grad enn befolkningen generelt å identifisere en falsk nyhetssak, ifølge undersøkelse.

KONKURRANSE: Senterpartiet vil sikre at Forsvaret i hard konkurranse med næringslivet klarer å holde på gode ansatte, det skriver stortingsrepresentantene Liv Signee Navarsete og Sandra Borch i et debattinnlegg.

VALG 2021: I forkant av stortingsvalget 13. september, har Forsvarets forum sendt ti spørsmål til alle de politiske partiene som er representert på Stortinget. I går svarte Ola Elvestuen fra Venstre at den største globale sikkerhetsutfordringen ser vi i et svekket FN og autoritære ledere som Xi Jinping og Vladimir Putin.

I dag sier partileder i Sosialistisk venstreparti Audun Lysbakken at Norge må motsette seg at Nato intervenerer i konflikter utenfor alliansens interessesfære.

Powered by Labrador CMS