Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: FFI-rapport om offiserpensjon // Kunsten å legge en kritisk sak død // Ti forsvarspolitiske spørsmål til Senterpartiet

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

PENSJON: I en rapport fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er det regnet på hvor mye mer ansatte i Forsvaret ville få utbetalt i alderspensjon dersom variable tillegg og overtid hadde vært pensjonsgivende. Konklusjonen i analysen fra FFI er at dersom all inntekt blir pensjonsgivende øker pensjonen til den gjennomsnittlige offiseren født i år 2000 med 90.000 kroner.

LEDER: – Politisk ledelse og sivile myndigheter bør lytte til de som har vært på bakken i Afghanistan, og som har førstehåndskunnskap om sikkerhetssituasjonen og hvilken betydning de lokalt ansatte hadde for de norske soldatene i Mazar-e Sharif.
Det skriver Stian Eisenträger, som er ansvarlig redaktør i Forsvaret forum.

MORGENDRILL: Birgitte Frisch er spesialrådgiver i kommunikasjonsenheten i FD og har luktesans nærmest på nivå med en narkohund. Bli bedre kjent med henne i morgendrillen.

VALG 2021: I forkant av stortingsvalget 13. september, har Forsvarets forum sendt ti spørsmål til alle de politiske partiene som er representert på Stortinget.
– Vi står overfor den mest krevende sikkerhetspolitiske situasjonen siden slutten på den kalde krigen, sier stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete (Sp).

AFGHANISTAN: Taliban har gått med på å la 200 sivile fra USA og andre land forlate Afghanistan med innleide fly.

TOLKER: Fram til juni i år betalte Danmark Storbritannia for å ta imot 23 afghanske tolker som har jobbet for danske styrker i Afghanistan.

Powered by Labrador CMS