Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Robert Mood kaller Afghanistan et ydmykende nederlag // E-sjefen om Kabul-evakueringen // Advarer mot «primitiv» forsvarsdebatt

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

AFGHANISTAN: Tidligere hæroffiser Robert Mood refser både Norge og NATO for «bortforklaringer og rungende stillhet» i håndteringen av Afghanistan.
– Det er helt åpenbart. Det er et ydmykende nederlag, sier han VG.

PANSJIR: Taliban sier mandag morgen at den siste del av motstand i Afghanistan er nedkjempet, og at Pansjirdalen er «fullstendig erobret».

VOKSER: De neste årene skal Forsvaret vokse med mange tusen befal og soldater. Hvis du er blant dem som går i kongens klær, er det bare å se frem til å få mange flere kollegaer i årene som kommer, skriver statsminister Erna Solberg og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i et debattinnlegg.

EVAKUERING: Etterretningssjefen forteller om Forsvarets hemmelige innsats under evakueringsdramaet i Kabul.
– Når det står om å berge norske liv i Afghanistan, strekker vi oss veldig langt, sier Nils Andreas Stensønes til TV2.

DEBATT: Forsvarsministeren advarer mot en «primitiv» forsvarsdebatt. Norge er ikke tjent med en venstrevridning i norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk. Det kan skade forholdet til USA, mener Frank Bakke-Jensen.

PARTISAN: En minnestein over partisanenes innsats i Finnmark og Nord-Troms under 2. verdenskrig ble mandag avduket i Rena militærleir av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

GADDAFI: Muammar Gaddafis sønn, Saadi, er løslatt fra fengsel. Flere medlemmer av Gaddafi-klanen kommer nå ut av skyggene og ut i rampelyset igjen.

VALG 2021: I forkant av stortingsvalget 13. september, har Forsvarets forum sendt ti spørsmål til alle de politiske partiene som er representert på Stortinget. I går svarte Fremskrittspartiets forsvarspolitiske talsmann Christian Tybring-Gjedde. Han vil styrke Cyberforsvaret, E-tjenesten og spesialavdelingene.

Les også svarene fra KRFs forsvarspolitiske talsperson Geir Toskeland. Han mener at dataangrep og infiltrering kan ikke bare møtes med Forsvarets virkemidler, men også med handel, diplomati og utviklingsbistand.

Powered by Labrador CMS