Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: F-35 debuterer på Evenes // Briter og nederlendere bytter leir // Åpnet heis på Akershus slott

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

MILEPÆL: Denne uken opererer F-35 kampfly for første gang fra Evenes flystasjon, der de fra neste år overtar QRA-beredskapen fra F-16 i Bodø. Sjef for Luftforsvaret, generalmajor Rolf Folland kaller det en viktig milepæl.

BYTTE: Briter og nederlendere i Indre Troms bytter leir. Det handler om å utnytte plassen best mulig, sier talsperson for Hæren, Eirik Skomedal til Forsvarets forum.

AKERSHUS SLOTT: I 2016 vedtok regjeringen å gjøre Akershus slott tilgjengelig for alle. Torsdag ble installasjonene åpnet. En viktig dag, mener seniorrådgiver i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon.

KABUL: Personell fra Forsvaret forteller om de dramatiske døgnene ved feltsykehuset i Kabul.
– Vi ventet på at det kunne komme noen inn døren som vi ikke ønsket å se. Alle hadde en ladd pistol i hendene, sier HR-ansatt og medic Ida Vikhovde til Aftenposten.

VETERANER: Under statsministerduellen torsdag fikk Erna Solberg spørsmål fra faren til en veteran. Statsministeren erkjenner at veteranpolitikken har vært for dårlig i Norge.

EU: Europas avhengighet av USA i Afghanistan bør bli en vekker, sier EUs utenrikssjef. Han tar til orde for et sterkere europeisk forsvar.

Powered by Labrador CMS