Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Grensekontroll vil koste 274 mill. // Høyre mest opptatt av Forsvaret ifølge meningsmåling // Amerikaner fikk historisk medalje

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

274 MILLIONER: Det er summen forsvarsminister Frank Bakke-Jensen anslår grensekontroll vil koste Forsvaret i år. Koronapandemien og de påfølgende innreiserestriksjonene har ført til økt behov for grensekontroll, og både Heimevernet og Hæren har steppet inn. Av de 274 millionene blir 134 fakturert politiet.

UNDERSØKELSE: Kantar har gjennomført en spørreundersøkelsen på vegne av Forsvarets forum. Den viser at Høyre er det partiet som flest mener er mest opptatt av Forsvaret, men at nærmere halvparten av respondentene ikke vet.
– Det er en sjelden korrekt meningsmåling, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen spøkefullt til forum.

MEDALJE: Amerikansk helikopterpilot fikk historisk medalje for å ha reddet norske soldater i Afghanistan. –Jeg ville bare få de hjem, sier Brian M. Edwards.

FYRER LØS: Senterpartiets Liv Signe Navarsete og partifelle Sandra Borch besøkte Indre Troms og Forsvaret denne uken. Både helikopter til Hæren og pressens dekning av valget var på duoens målskive da de snakket med VG.

STOLT: Styrkesjef for det norske feltsykehuset i Kabul ga onsdag intervjuer til VG og NRK. Til VG fortalte han at den eneste gangen han var bekymret, var da tusener stormet flyplassen. –Vi visste jo ikke hvem de var – om det var IS-K eller Taliban. Han sier også at han er stolt over det de har vært gjennom.

KYSTVAKT: Det nye norske kystvaktskipet KV Jan Mayen nærmer seg norsk farvann etter å ha vært fire uker på slep fra Romania.

SKRED: Politiet i Nordland konkluderer med at skredet i Borgdalen på Jan Mayen, der to av Forsvarets ansatte omkom, var en ulykke og at det ikke er noen straffbare forhold for dem å etterforske.

RINGERUNDE: USAs forsvarsminister Lloyd J. Austin III gjennomførte en ringerunde med Afghanistan som tema tirsdag. I den forbindelse takket han Norge for innsatsen i Kabul.

F-35: Onsdag landet Norges nye kampfly F-35 på Evenes flystasjon for å delta i øvelse Falcon Deploy som skal vare i tre uker.

Powered by Labrador CMS