Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Sjef Forsvarsstaben erkjenner dårlige borforhold // Norsk fly på vei med evakuerte til Norge // Firgjøringslunsj med veteraner og tidsvitner fra 2. verdenskrig

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

PROBLEM: – Å fikse problemene har tatt enda lengre tid enn håpet. Vi har et systematisk problem i Forsvaret som ikke er fort gjort å ordne opp i, sier sjef Forsvarsstaben Elisabeth Natvig.
Hun snakker om boforholdene i Forsvaret.

EVAKUERING: Det første norske flyet med evakuerte norske statsborgere lettet sent torsdag kveld fra flyplassen i Kabul i Afghanistan. Samtidig fortsetter evakueringen.

UNDERSØKELSE: Kun én av fem mener 20 år i Afghanistan har styrket Norges sikkerhet. Det kommer frem i en undersøkelse som Kantar har utført på oppdrag for Forsvarets forum.

FORTVILELSE: Det er veldig mange forsvarsansatte og veteraner som følger det som skjer i Afghanistan med sjokk, vemod og fortvilelse. Det skriver Jens B. Jahren i Befalets fellesorganisasjon.

ÅPENT: En stiftelse har overtatt eierskapet til Den gamle krigsskolen i Oslo. Nå planlegges det for konferanser, konserter og åpne dører for folk flest. Les mer om det her.

FRIGJØRINGEN: Kronprins Haakon takket krigsveteraner og tidsvitner etter 2. verdenskrig på regjeringens frigjøringslunsj i anledning 75-årsdagen for frigjøringen.

AFGHANISTAN-DEBATT: Gikk du glipp av debatten om Afghanistan der blant annet brigader Frode Kristoffersen og tidligere FNs spesialutsending i Afghanistan Kai Eide deltok? Da kan du se den her.

Powered by Labrador CMS