Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Forsvarsministeren mener krigen i Afghanistan ikke var bortkastet // Forsvar- og ambassadepersonell hjemme fra Kabul // Sikkerheten oppleves som god for det norske sanitetsbidraget

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

FELTSYKEHUS: Den norske ambassaden i Kabul er evakuert og flere nordmenn er fraktet ut av landet, men det norske sanitetsbidraget er der fortsatt. – Sikkerheten oppleves som god, sier den norske styrkesjefen i Kabul.

FORSVARSMINISTEREN: – For Norge var det et viktig bidrag, sier Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen om krigen i Afghanistan.

HENTET HJEM: Flere ambassadeansatte og forsvarspersonell hjemme i Norge fra Kabul. – Jeg har nettopp møtt dem. De er slitne, men ved godt mot og i god behold, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

ADVARER: Justisdepartementet vil straffe «ulovlig påvirkning i Norge» med ny lov. Nytt lovforslag vil ramme ytringsfriheten, skriver innleggsforfatterne.

BLIR VÆRENDE: USAs president Joe Biden sier at amerikanske styrker kan bli værende i Kabul for å fullføre evakuering selv etter at fristen for uttrekking går ut 31. august.

Powered by Labrador CMS