Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Tidligere tolk mener Erna Solberg feilinformerer // Forsterkninger er sendt til feltsykehuset i Kabul // Få med deg soldatdebatten fra Arendal

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

AFGHANISTAN: – Erna Solberg sier at de som har fått avslag har fått det på grunn av deres bakgrunn og rulleblad. Men virkeligheten er annerledes.
Det sier sier Alireza Ayob som var tolk for Forsvaret i Mazar-e Sharif fra 2006 til 2013.

FORSTERKNINGER: Forsvaret har sendt ekstra personell til Kabul for å støtte driften av feltsykehuset på den internasjonale flyplassen, der Norge leder driften.

EVAKUERT: 14 nordmenn og en utenlandsk statsborger med lovlig opphold i Danmark er evakuert fra Afghanistan og på vei med et dansk fly til København. Det meldte NTB natt til onsdag.

HERCULES: Ifølge oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter står et Hercules transportfly klar for å bli satt inn hvis det kulle være behov for det.

STORBRITANNIA: Britiske soldater risikerer å måtte trekke seg fra Afghanistan før evakueringen av briter er fullført, ifølge en militærtopp.

DEBATT: Fikk du med deg debatten om hvordan det er å være soldat i Forsvaret? Les og se mer her.

USIKRE: Fagfolk og politikere er usikre på om beredskapen har blitt forbedret i Norge i etterkant av blant annet hendelser som terrorangrepet 22. juli.

Powered by Labrador CMS