Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Oberstløytnant Tormod Heier er ikke overrasket over kollapsen i Afghanistan // Veteranforbund er bekymret for situasjonen i Afghanistan // Forsvarssjefen reiser ikke til Arendalsuka

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

KOLOSS: Det afghanske militæret var en koloss på leirføtter, sier oberstløytnant Tormod Heier til Forsvarets forum. Han er ikke overrasket over kollapsen til regjeringsstyrkene.

BLIR: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen reiser ikke til Arendalsuka på grunn av situasjonen i Afghanistan.

AFGHANISTAN: Ti drepte norske soldater. Milliarder av kroner til statsbygging og krig. Men også tusenvis av kvinner som fikk skolegang og rent vann. Bildet av Norges 20 år i Afghanistan er blandet.

BEKYMRET: Generalsekretær i Norges veteranforbund for internasjonale operasjoner Bjørn Robert Dahl, sier at mange av medlemmene er bekymret for situasjonen til tidligere kollegaer og samarbeidspartnere.

EVAKUERES: Militærfly som evakuerer diplomater og sivile fra Afghanistan, har gjenopptatt avgangene fra Kabuls flyplass etter at rullebanen er blitt tømt for folk.

ARENDAL: Kystvaktskipet Nornen blir arena på Arendalsuka når viseadmiral Elisabeth Natvig tar en prat med tre landstillitsvalgte om hvordan det er å være vernepliktig i 2021. Lurer DU på hvordan det er å være vernepliktig i 2021? Da bør du få med deg dette: Viseadmiral Elisabeth Natvig møter de vernepliktiges landstillitsvalgte Anniken Strønen Riise, Anette Hyldmo og Eirik Sjøhelle Eiksund. Er du i Arendal? Kom på KV Nornen! Arrangementet strømmes på forsvaretsforum.no.

Powered by Labrador CMS