Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Taliban erklærer seier i Afghanistan // Norske og danske ansatte evakuert // Regjeringen vil vurdere asylsøknader

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

OVER: Etter å ha tatt kontroll over presidentpalasset i Kabul, erklærer Taliban at krigen i Afghanistan er over, ifølge Al Jazeera.

EVAKUERT: Det danske forsvaret har evakuert en gruppe dansker og nordmenn fra Afghanistan, opplyser Danmarks forsvarsminister Trine Bramsen.

VURDERES: Forsvarsdepartementet bekrefter overfor Vårt Land at de vil se på sakene til afghanere som tidligere har vært ansatt av Norge på nytt.

ASYL: Lokalt ansatte for Norge i Afghanistan som ikke søkte asyl i forbindelse med søknadsordningen i 2015, kan bli behandlet nå i lys av den alvorlige situasjonen. Det opplyser Justis- og beredskapsminister Monica Mæland.

OPPHOLD: 66 prosent er helt eller delvis enige i at norske myndigheter bør gi oppholdstillatelse til alle afghanske statsborgere som tidligere har jobbet for Norge i Afghanistan. Det kommer fram i en undersøkelse gjort på vegne av Forsvarets forum.

FRAMMARSJ: – Taliban har hatt raskere suksess med sin militære strategi enn de fleste eksperter spådde, sier forsvarsattaché Arne Kristian Sørnes.Les mer i intervjuet i Forsvarets forum her.

TERRORVELDE: Ingen må undervurdere Talibans vilje til undertrykkelse og terror, skriver stortingsrepresentant Ola Elvestuen i Venstre. ENESTE: Fikk du med deg denne? Grensevakt Andreas Nordvik var eneste vernepliktige i finalen i militært NM i skyting.

Powered by Labrador CMS