Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Ny hovedregel hindrer journalistbesøk i forsvarssektoren // Forsvarssjefen svarer på Støre-utsagn // Fregatten KNM «Fridtjof Nansen» er stengt ned på grunn av muggproblemer.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

UTESTENGER MEDIA: Regjeringen har innført hovedregel om at stortingspolitikere ikke skal ta med seg journalister på besøk i forsvarssektoren. Samtidig driver Erna Solberg valgkamp i Forsvaret med pressen på slep.

MUGG: I sommer er fregatten KNM «Fridtjof Nansen» stengt ned i fire uker. 600-timers arbeid skal forhåpentligvis fikse muggproblemene på krigsskipet.

FORSVARSSJEFEN: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen svarer på Jonas Gahr Støres uttalelse om at Norge ikke har «drevet krig» i Afghanistan: – Norske soldater har deltatt i krig i Afghanistan.

VAKSINETVANG: USA vil gjøre koronavaksine obligatorisk for soldater. Pentagon kommer innen 15. september til å påby alt forsvarspersonell å ta koronavaksine, viser en melding fra USAs forsvarsminister til soldatene.

ANGREP: Mandag pågikk det harde kamper i Mazar-e-Sharif i Balkh-provinsen, der norske styrker var stasjonert i flere år.

Powered by Labrador CMS