Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Norske soldater til Takuba-styrken // Fortsatt luftangrep i Afghanistan // Markerer 100 år med stridsvogn

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

MALI: Først sa Stortinget nei til å sende soldater til den franske Takuba-styrken i Mali. Så gikk Arbeidarpartiet med på å sende en mindre styrke. Nå etterlyser flere en større debatt om norske soldater i Mali.

AFGHANISTAN: USA vil fortsette å gjennomføre luftangrep for å støtte afghanske soldater i kampen mot Taliban, sier den amerikansk generalenen Kenneth McKenzie.

FORSVARSKOMITE: Sverige er ikke tett nok på EUs forsvars-og sikkerhetspolitikk, mener Pål Jonson som er leder i Riksdagens forsvarskomité. Han misunner Norges cybersikkerhet og Nato-medlemskap.

BEKYMRET: Taliban kontrollerer nå halvparten av distriktene i Afghanistan. Ekspertene er bekymret for utviklingen.
– Situasjonen i Afghanistan er på det verste siden USA gikk inn i 2001. De sivile dødsfallene har vært veldig høye det siste halvåret, sier Arne Strand, visedirektør ved Christian Michelsens Institutt til TV 2.

KYSTVAKT: En båtfører ble stanset med over to i promille, uten lanterne. Forsvarets forum var med da Kystvakten og politiet kontrollerte småbåter i Molde.

STRIDSVOGN: I juli er det 100 år siden Sverige fikk sin første stridsvogn. Se bildene av svensk panserhistorie i denne saken.

Powered by Labrador CMS