Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Hedres av E-tjenesten // Muligheter for ny flyktningsstrøm // Tyskland tar flyregningen

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

MEDALJE: Han har erfaring fra operativ tjeneste fra Balkan, Midtøsten og Afghanistan. Nå blir Kjetil Anders Hatlebrekke er første person som hedres offentlig med fortenstmedalje for sin innsats i E-tjenesten.

AFGHANISTAN: Utlendingsdirektoratet (UDI) er forberedt dersom Natos uttrekning fra Afghanistan fører til en ny flyktningstrøm fra landet. Derfor har UDI nå hentet fram beredskapsplanen som ble laget etter tilstrømmingen i 2015.

TYSKLAND: Afghanere som jobbet for det tyske forsvaret og frykter hevn fra Taliban, skal få fly til Tyskland på den tyske statens regning.
– Jeg vil at vi skal gi dem som har hjulpet oss så mye, en reell utvei, sier Tysklands statsminister Angela Merkel.

22. JULI: – Det var hos oss i Afghanistan det skulle smelle. Ikke i Norge, skriver Paal Ravnaas. Les hvordan terrorangrepene 22. juli 2011 opplevdes som soldat i utenlandstjeneste.

TALIBAN: Taliban hevder de kontrollerer 90 prosent av Afghanistans grenser, ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

MORGENDRILL: Sjefen for Porsanger bataljon har satt personell som sin høyeste prioritet. Bli bedre kjent med oberstløytnant Ronny Bratli i Morgendrillen.

Powered by Labrador CMS