Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: AP svarer om lokalt ansatte afghanere // Avduket nytt kampfly // Iranske skip på vei til russisk flåteparade

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

AFGHANISTAN: Flere afghanere som har vært lokalt ansatte for Forsvaret i Afghanistan forteller at de frykter for sine liv når Nato trekker seg ut av landet.
– Det er en viktig praksis at Norge vil ta vare på ansatte som har jobbet for norske sivile eller militære myndigheter og som av den grunn kan få utsatt sikkerhetssituasjon, skriver Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Masud Gharahkhan i e-post til Forsvarets forum.

«SJAKKMATT»: Russland avduket et nytt kampfly tirsdag, på en messe utenfor Moskva. «Sjakkmatt» omtales av det russiske nyhetsbyrået Interfax som et «fundamentalt nytt militærfly». Det skal serieproduseres over de kommende årene.

KOMPROMISS: Taliban står klar til å inngå politisk kompromiss i Afghanistan, opplyser Russlands utsending til landet, Zamir Kabulov.

IRAN: To iranske marinefartøy seiler gjennom Den engelske kanal. En iransk fregatt og en ombygget oljetanker skal trolig delta i en russisk flåteparade i Sankt Petersburg 26. juli.

SPIONVERKTØY: President Emmanuel Macron og flere andre stats- og regjeringssjefer kan ha blitt rammet av overvåking med spionverktøyet Pegasus, ifølge flere medier. Tre presidenter, ti statsministre og en konge står på lista over mer enn 50 000 telefonnumre som et internasjonalt graveprosjekt har knyttet til overvåkingsverktøyet og mulige mål.

Powered by Labrador CMS