Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Mener kjønnskvotering er hemmende // Mener Kina står bak datainnbrudd // USA sender F-22 til Stillehavet

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

LEDERE: Kvinnelige ledere i Forsvaret mener kjønnskvotering er hemmende. Kjønnskvotering oppleves negativt for kvinnene selv og de rundt dem, viser en studie gjort på seks kvinnelige ledere.

DATAINNBRUDD: Regjeringen hevdet at datainnbruddet mot Stortingets e-postsystem i mars ble utført fra Kina. I går kalte utenriksminister Ine Eriksen Søreide inn den kinesiske ambassadøren på teppet.

BEVIS: Kina etterlyser bevis for at de sto bak IT-angrepet mot Stortinget og sier de ble overrasket da den norske siden «plutselig» påsto at de sto bak IT-angrepet mot Stortinget i mars. De mener Norge ikke har fremlagt bevis.

AFGHANISTAN: Han lokal afghaner er én av de 14 som jobbet på Camp Nidaros i Mazar-e Sharif, men som ikke ble tilbudt opphold i Norge.
– Vi er i en helt håpløs situasjon, sier han til Vårt Land.P

TJENESTEHUND: Den franske militærhunden «Lucky Leuk» fikk medalje for sin innsats i tjeneste i Sahel. Nå blir avdøde tjenestehunder hedret med medalje og minnesmerke.

F-22: USA sender F-22 jagerfly til øvelse Pacific Iron 2021. Det sender et sterkt signal til Kina, mener forsvarsanalytiker.

BAGDAD: Minst 28 mennesker ble drept da en bombe eksploderte på et travelt marked i Iraks hovedstad Bagdad, ifølge kilder i sikkerhetsstyrkene.

Powered by Labrador CMS