Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Sto med skarpe skudd utenfor Stortinget // 247 smittet om bord i fartøy // Bergen Engines notat ikke lagt fram

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

KORONA: Antall smittede har steget til 247 om bord på et sørkoreansk krigsskip som deltar i et internasjonalt antipiratoppdrag utenfor Øst-Afrika. Forsvarsdepartementet i Seoul opplyste mandag at to militærfly er blitt sendt til området for å hente ut hele mannskapet på 301 som befinner seg om bord på jageren «Munmu den store».

22. JULI: For ti år siden sto soldater fra Heimevernet med skarpe skudd i våpenet utenfor Stortinget. HV-soldat Kristian Mysen var sekunder unna å løsne skudd mot en bil som ikke stoppet foran vaktposten.

KINA: Tilbaketrekkingen av styrker fra USA og Nato og den tilsynelatende ustoppelige frammarsjen til Taliban åpner en strategisk dør for Kina.

BERGEN ENGINES: Et notat fra et møte om Bergen Engines-saken på Statsministerens kontor i januar har ikke blitt lagt fram for Stortinget. Næringsminister Iselin Nybø (V) reagerer på anklagene om hemmelighold.

USA: Forsvarsgrensjefene i USA belager seg på flate budsjetter i årene som kommer, og gjennomfører omstillinger med kutt i personell og materiell og sterk satsning på teknologier som kan gi kommunikasjons-, deteksjons- og våpensystemer som er bedre egnet i de stridsscenarioer man ser for seg i fremtiden, skriver Oddmund H. Hammerstad i en kronikk.

MORGENDRILLEN: Sjefen for Finnmark landforsvar synes det er motiverende å bygge opp styrker igjen, etter nesten 30 år med nedbygging. Oberst Tomas Beck mener også at marsipan og tannpuss er helt sentralt for velferd på øvelse.

Powered by Labrador CMS