Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Nato-øvelse i nord er i gang // Regjeringen ønsker å fjerne særaldersgrense i Forsvaret // Lov mot historieforfalskning i Russland

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

UBÅTJAKT: Nato-øvelsen Dynamic Mongoose 21 er i gang. Det er en maritim øvelse der ubåter, overflatefartøy og maritime patruljefly (MPA) deltar. Les mer her.

TRUSLER: Cybersikkerhet har vært tema under Nordisk Råd denne uken, og Martin Kolberg (Ap) er bekymret for vår egen sikkerhet: – Det er helt uakseptabelt at også våre venner bruker den nye teknologien til å spionere på politiske prosesser, sier han.

SÆRALDERSGRENSE: I et høringsnotatet fra Forsvarsdepartementet fremmes det forslag om å fjerne plikten til å fratre for militært tilsatte som har særaldersgrense på 60 år.

PUBSMITTE: 37 norske soldater har blitt koronasmittet som følge av et barbesøk i juni. UTE: Alle amerikanske soldater og Nato-soldater har fredag forlatt Bagram-basen i Afghanistan, får nyhetsbyråene AFP og AP opplyst.

FORFALSKNING: Russland innfører en lov mot historieforfalskning. Loven innebærer blant annet at det er straffbart å sette likhetstegn mellom Sovjetunionen og Nazi-Tysklands handlinger under 2. verdenskrig.

SMIL: I spalten «På stedet smil» forteller Arne Kristian Skagen at han identifiserer seg selv med Preben Lohrengren fra NRK-serien «førstegangstjenesten», blant annet fordi han foretrekker et ordentlig toalett.

Powered by Labrador CMS