Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Forsvarssjefen ønsker nye fysiske tester // Over tusen kjemper om skoleplass i Forsvaret // USA har angrepet mål i Syria og i Irak

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

TESTER: Forsvarssjefen ønsker å endre på fysiske tester ved sesjon. – Det er spesielt de to styrketestene medisinballstøt og stille lengde som skal sees spesielt på, opplyser Bjørnar Dullum ved Forsvarets høgskole overfor Forsvarets forum.

PRIDE: – Vi er fem stykk fra Forsvaret her i dag, men hadde det ikke vært for pandemien, så er jeg sikker på at vi hadde vært titalls, kanskje hundretalls, flere, sa forsvarssjef Eirik Kristoffersen da han deltok under Pride-paraden i Oslo lørdag.

SELEKSJON: Nærmere 1.100 kandidater skal kjempe om 300 skoleplasser under Forsvarets opptak og seleksjon. Opptaket varer fram til 8. juli.

ANGREP: USA har gjennomført nye luftangrep i Irak og Syria, og gått etter anlegg som ifølge Pentagon blir brukt av iranskstøttede opprørere.

F-16: Forrige uke fikk norske F-16 sitt siste faseettersyn på Kjeller. Nå planlegges det for salg av jagerflyene fra 80-tallet.

TOPPMØTE: – Du får et helt annet perspektiv på den jobben diplomatene gjør, sier Sara Karadash, som tilbringer førstegangstjenesten ved militærmisjonen i Brussel. Hun deltok på Nato-toppmøte i juni.

MORGENDRILL: Forsvarsattaché Egil Daltveit meiner Forsvaret må satse like heilhjarta på utdanning og kompetanse som på jagarfly, stridsvogner og ubåtar.

Powered by Labrador CMS