Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: 350 soldater i karantene // Fortsetter rotasjonsordning for transportfly i Mali // Første norske forsvarssjef i Pride-paraden

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

KARANTENE: Flere soldater var i Tromsø på permisjon i helgen, der det var koronasmitte på ett av utestedene. Nå er 350 soldater i karantene på tre militærleire i Indre Troms.

MALI: Regjeringen vil viderefører rotasjonsordningen for transportfly i Mali ut 2022. Det kom fram da utenriksminister Ine Eriksen Søreide presenterte den nye Sahel-strategien i går.

PARADE: Lørdag 26. juni blir Eirik Kristoffersen den første norske forsvarssjefen som deltar i Pride.
– Jeg står fullt ut for mine meninger, nemlig at folk skal få lov til å elske den de vil, sier Kristoffersen.

HERALDISK VÅPEN: Hærens skole for rekrutt- og fagutdanning har fått godkjent heraldisk våpen av forsvarssjefen. Se hvordan det ser ut i denne saken.

F-16: På Kjeller gjøres det klar for salg av brukte F-16 jagerfly. Det er Kongsberg Aviation Maintenance Services på oppdrag fra Forsvarsmateriell som skal klargjøre for salget av flyene, skriver Teknisk Ukeblad.

VARSELSKUDD: I går kom det melding om at russerne hadde skutt varselskudd mot et britisk marinefartøy i Svartehavet. Men britiske myndigheter avviser påstandene helt.

Powered by Labrador CMS