Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Kina var tema på Nato-toppmøte i Brussel // Amerikanerne skyter rakettartilleri i Indre Troms // Taliban rykker frem i Afghanistan

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

KRIGSKIRURGI: Levende griser i anestesi blir påført skuddskader og stikkskader, før de opereres av kirurger. Forsvaret trener krigskirurgi på levende griser.

RAKETTARTILLERI: I et skytefelt på Setermoen skjøt en amerikansk avdeling rakettartilleri under øvelse Thunderbolt. Det ble skutt med rakettartilleri i Norge for første gang på 20 år.

SPIONASJE: – Basert på det vi nå vet, ser det ikke ut som det har vært rettet aktivitet mot norske politikere, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Han sier at det ikke er noe som tyder på at USA har spionert på norske politikere.

KINA: På Natos toppmøte i Brussel ble det fastslått at Kinas ambisjoner og selvhevdende oppførsel utgjør «systemiske utfordringer for den regelbaserte internasjonale ordenen». Kina anklager Nato for å skape konfrontasjon.

TALIBAN: Afghanske regjeringsstyrker har forlatt eller blitt presset ut av seks nye distrikter det siste døgnet og Taliban har rykket inn. Taliban rykker fram i Afghanistan.

Powered by Labrador CMS