Morgenbrif

God morgen!

Dette har skjedd: Morgendrillen med Eystein Kvarving // Tidsvitner ble hedret // Erna Solberg om Nato

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

TOPPMØTE: Solberg: – Nato kan ikke være et verdenspoliti. Nato er ikke en allianse som kan brukes alle steder, sier statsminister Erna Solberg.

MORGENDRILLEN: Kommunikasjonssjefen måtte gi noen tips til amerikanske styrker som trodde tyttebærsyltetøy var dessert. Smartklokke fremstår som motivasjon og lett mani for Eystein M. Kvarving.

KRONIKK: De første dokumenterte fremmedkrigerne. Siden krigen begynte i 2014, har over 80 etniske serbere funnet veien til Donetsk og Luhansk.

HEDRET: Tidsvitner fra Tysklandsbrigaden: Villsvinjakt, Venezia og et sønderknust Berlin. Denne uken ble tre veteraner hedret på Akershus festning.

FREDET: Forsvarsbygg hugget fredede trær i trandumskogen: – Uopprettelig skade. Ordfører Eyvind Schumacher i Ullensaker forventer av Forsvarsbygg legger de ressursene som skal til for å reservere og tilbakeføre området.

NY SJEF: Rolf Folland blir ny sjef for Luftforsvaret. Folland er utnevnt til generalmajor. Han tar over som sjef Luftforsvaret i august.

FØRST: Det danske forsvaret anskaffer elektriske fly. Hensikten er å teste ut teknologien og undersøke hvordan elektriske fly kan brukes til å løse luftmilitære oppgaver i fremtiden.

Powered by Labrador CMS