Nyheter

YANGON: Lokale kunder utenfor en Telenor-butikk i Yangon, Myanmar.

Reuters: Junta-krav forsinker Telenor-salg i Myanmar

Militærjuntaen i Myanmar ønsker delvis lokalt eierskap til virksomheten som Telenor skal selge i Myanmar, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Byrået viser til opplysninger fra ikke navngitte kilder med kjennskap til saken. Juntaens krav har angivelig forsinket salget.

I sommer ble det klart at Telenor ville selge virksomheten i Myanmar til det libanesiske investeringsselskapet M1 Group. Konsernsjef Sigve Brekke konstaterte at situasjonen i landet var blitt svært utfordrende etter militærkuppet tidligere i år.

Les også: USA fordømmer Myanmar for «avskyelige angrep».

Telenor har bekreftet at selskapet har fått krav om å godta bruk av utstyr for overvåking av mobilkundene i Myanmar.

Ifølge Reuters' kilder har M1 vært i samtaler med minst ett myanmarsk selskap i forbindelse med kjøpet av Telenors virksomhet. Andre lokale selskaper skal også være interessert.

Telenor sier i en uttalelse til Reuters at de fortsatt venter på et svar fra myanmarske myndigheter angående salget. Utover dette hadde ikke det norske selskapet noen kommentar til det angivelige junta-kravet.

Powered by Labrador CMS