Nyheter

ANERKJENNELSE: Fagpressens markedspris 2022 gikk til Forsvarets forum, her representert ved nyhetsredaktør Andrea Rognstrand (t.v.), ansvarlig redaktør Stian Eisenträger (midten) og redaksjonssjef Paal Ravnaas.

Forsvarets forum tildelt Fagpressens markedspris

Fagpressen hedret de beste prestasjonene blant landets fagmedier onsdag kveld, og delte ut Fagpresseprisene i flere kategorier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarets forum stakk av med Fagpressens markedspris. I statuttene for prisen heter det at prisen går til et fagmedium eller en person som har utmerket seg spesielt, og med høy faglig kvalitet i arbeidet. Juryen vektlegger innovasjon/nyskapning, kreativitet og resultater i markeds- og salgsarbeidet, og prisen kan gis for innsats gjort på områdene annonsesalg, kampanjer og andre aktiviteter for å bygge merkevare og skape resultater.

Juryens begrunnelse: «Etter omfattende redesign og full satsning på nett de siste årene, har merkevarebygging i mange kanaler og sammenhenger stått i fokus. Satsing på nettjournalistikk og spredning har vært bevisst, bl.a. gjennom deltagelse i Arendalsuka, sterkt fokus på tilstedeværelse i sosiale medier som Facebook, LinkedIn og Instagram, og utgivelse av en jubileumsbok. Kort sagt, alle piler peker oppover – økende annonseomsetning, økende lesertall, økende antall sidevisninger. Med god journalistikk i bunnen – kombinert med gode annonseflater – ønsker vi Forsvarets forum lykke til videre. Gratulerer med markedsprisen!»

Fagpresseprisen, selve hovedprisen, gikk i år til Magasinet Industri Energi.

Fagpressens fotopris gikk til Siv Johanne Seglem i Sykepleien for videoserien om et barn med en sjelden diagnose. I tillegg fikk Seglem, Kari Anne Dolonen og grafisk designer Hilde R. Evensen i Sykepleien årets journalistpris for en videoserie om transer i Norge som ønsker å endre den de ble født som.

Bladet Diabetes fikk to priser – årets fagpresseredaktør til Toril Haugen og årets forsidepris for forsiden «Takk». Advokatbladet vant prisen Innertieren, mens utviklingsprisen gikk til Energi24.no.

Graveprisen gikk til journalistene Tor Aksel Bolle, Shihar Aneez og Espen Røst i Bistandsaktuelt for å ha «avdekket en rekke kritikkverdige forhold rundt den internasjonale hjelpeorganisasjonen Plan, og hvordan over 20.000 fattige barn og hundrevis av små lokalsamfunn på Sri Lanka ble skadelidende».

Prisene ble delt ut i Pressens hus i Oslo.

Juryen for Fagpresseprisene 2022 har bestått av:

Kjersti Løken Stavrum, juryleder/direktør i Stiftelsen Tinius; Monica Strømdahl, fotograf Aftenposten; Kristoffer Egeberg, redaktør Faktisk; Ida Grieg Riisnæs, journalist Dagens Næringsliv; Yngve Vogt, journalist Apollon; Nina Thorvaldsen, senior prosjektleder MAGNA og Lars Kristiansen, redaktør NRK.

Powered by Labrador CMS