Nye samtaler om overgangsstyre i Mali

Malis militærjunta, som nylig tok makten i et kupp, sier de i helgen vil holde samtaler med flere parter om overgangen til et sivilt styre.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Både politiske partier, tidligere opprørere og representanter for sivilsamfunnet skal delta i samtalene, ifølge juntaen. Samtalene skulle opprinnelig ha blitt holdt sist helg, men ble utsatt.

Etter om lag to måneder med omfattende demonstrasjoner og protester mot president Boubacar Keita, ble presidenten og hans regjering styrtet i et militærkupp 18. august og satt i arrest i en militærleir.

Siden da har EU, USA, FN og den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas krevd en snarlig tilbakegang til et sivilt styre.

Ecowas, som har innført en lang rekke straffetiltak mot Mali, krever at militæret må overlate makten til et sivilt styre innen ett år. Kuppmakerne har på sin side antydet et maktskifte om to eller tre år.

Avsatt president innlagt på sykehus

Keita har blitt satt fri, men ifølge nyhetsbyrået AP, har den avsatte presidenten blitt innlagt på sykehus.

Nyhetsbyrået har fått bekreftet innleggelsen av to anonyme medarbeidere ved det private sykehuset der Keita er blitt innlagt.

75-åringen var i militærjuntaens varetekt i ti dager etter kuppet. Tilstanden hans er foreløpig ukjent, og det er uklart om han vil bli tatt utenlands for behandling.

Den tidligere presidenten ble løslatt fra varetekt torsdag forrige uke.

Powered by Labrador CMS