Nyheter:

Maliske soldater tok til våpnene tirsdag i et militærkupp. Her i byen Kati, 15 km nordvest for det sentrale Bamako.

Meldinger om militærkupp i Mali: Norske soldater jobber med å få oversikt

Flere medier melder at den norske ambassaden i Bamako har bedt nordmenn utvise aktsomhet og helst bli hjemme. Opplysningene er ikke bekreftet fra offentlig hold.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har akkurat vært i dialog med de i Mali. De har det bra. De som er der er i stand til å ta vare på sin egen sikkerhet. Situasjonen i landet for øvrig er uavklart. De norske der forsøker nå å få oversikt over situasjonen, sier Jørn Hammarbeck, pressetalsperson i Forsvarets operative hovedkvarter til Forsvarets forum.

Reuters skriver at det meldes at det er hørt skudd ved en militærleir utenfor hovedstaden Bamako tirsdag. Nyhetsbyrået melder også at den norske ambassaden har sendt ut en tekstmelding der det meldes om et militærkupp.

– Ambassaden er varslet om et militærkupp i de væpnede styrkene og soldater er på vei til Bamako. Nordmenn bør utvise varsomhet og helst bli hjemme til situasjonen er avklart, står det i meldingen, ifølge Reuters.

Har du tips eller innspill i denne saken? Kontakt journalisten kryptert gjennom appen Signal på +4745204315

Nyhetsbyrået har dessuten fått bekreftet opplysningen av en sikkerhetskilde.

En militærkilde bekrefter overfor Reuters at det har vært løsnet skudd ved leiren i Kati, men at han ikke hadde ytterligere informasjon.

Norge har for tiden 15 personer i Mali tilknyttet FN-operasjonen MINUSMA. Ni av dem drifter den norske leiren Camp Bifrost i Bamako, ifølge Forsvaret. I tillegg arbeider seks offiserer ved MINUSMAs militære hovedkvarter i Bamako.

Powered by Labrador CMS