Nyheter

VIKTIG: Erna Solberg var glad for å offisielt åpne det nye treningssenteret på Ørland flystasjon, som hun mener er en viktig investering.

Statsministeren åpnet nytt idrettssenter på Ørland

Erna Solberg åpnet offisielt Luftforsvarets idretts- og treningssenter (LITS) på Ørland flystasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Under statsministerens besøk til Ørland flystasjon gikk turen innom det nye idrettsbygget. Erna Solberg klippet båndet som symboliserte den offisielle åpningen av senteret, ifølge en pressemelding fra Forsvaret.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er viktig at man investerer i helsen og trivselen. Det er gøy å se at det er gjort her, forteller statsminister Erna Solberg til Forsvaret.

Les mer: «Tadsjikiske Taliban» bistår Taliban ved Afghanistans nordlige grense

Idrettsbygget har vært åpent for prøvedrift denne sommeren. Det nye bygget har større og forbedret styrkerom, rom til gruppetrening, nærkamp, rehab / prehab, spinningtimer og utholdenhetstrening. På Ørland har de også fått et rom for militær robusthetstrening, som ifølge Forsvaret er «helt unik» i norsk sammenheng.

KAMPKRAFT: Det nye idretts- og treningssenteret er viktig for militær stridsevne, mener Erna Solberg.

Solberg sier til Forsvaret at hun er fornøyd for å åpne LITS offisielt og at senteret bidrar til bedre fysisk og psykisk helse, øker motivasjon og bidrar til militær stridsevne.

- Vi må huske at vi trenger slike deler av kampkraft også. Kampkraft er ikke bare å ha maskinene og utstyret, men også å ha de folkene som er beredt til å delta i det, sier Solberg til Forsvaret.

I pressemeldingen kommer det fram at bærekraft har vært et viktig fokus i prosjektet. Varmekilden til idrettsbygget kommer fra fjernvarmesentralen på flystasjonen.

Idrettsbygget er også tilknyttet velferdsbygget på basen. Velferdsbygget er en ombygging av tidligere Hårberg barneskole.

«Det er et vellykket eksempel på hvordan bruk av eksisterende bygg i samspill med nybygg effektivt løser de behov utviklingen av Ørland flystasjon krever», skriver Forsvaret i pressemeldingen.

Les mer: Russland får nye «dommedagsfly»

Powered by Labrador CMS