Nyheter

HANGARSKIP: USS Harry S Truman avbildet under øvelse Trident Juncture i 2018.

Jagerfly blåste over bord på USS Harry S. Truman

Hendelsen inntraff under uventet kraftig vær i Middelhavet fredag, melder 6th Fleet i en pressemelding.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var et jagerfly av typen F/A Super Hornet som tilhørte Carrier Air Wing som blåste av det amerikanske hangarskipet USS Harry S. Truman, står det i pressemeldingen. Hangarskipet drev etterfylling av drivstoff da det uventede været kom over det. I en kort periode var det kraftig vind og regn, skriver Stars and Stripes.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det var verken personell om bord i flyet eller i nærheten på dekk, da det blåste av fartøyet.

Talsperson ved 6th Fleet, Richlyn Ivey sier til Stars and Stripes at det vurderes om flyet skal hentes opp. Hendelsen og bakgrunnen for den er under etterforskning, opplyser den amerikanske marinen.

Én gast fikk mindre skader mens den utførte oppgaver under det uventede været, men er ventet å komme seg raskt igjen. Skaden knyttes ikke til at jagerflyet blåste over bord.

SUPER HORNET: Det var et fly av typen Super Hornet som blåste av hangarskipet fredag. Dette bildet viser en Super Hornet i ferd med å lande på USS Ronald Reagan i juli 2020.

Hangarskipet Harry S. Truman er et kjent fartøy for mange i det norske Forsvaret. I vår inngikk den norske fregatten KNM Fridtjof Nansen i hangarskipstyrken Carrier Strike Group 8, som ledes av Harry S. Truman.

Samarbeidet ble omtalt som kooperativ deployering, og det var første gang Norge var med på et slikt oppdrag. Gruppen fikk mye oppmerksomhet i norske medier da krigen brøt ut i Ukraina. Da lå Carrier Strike Group 8 i Middelhavet.

Powered by Labrador CMS